Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı Kıyafet ve Ekipman Kuralları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı tarafından, öğrencilerimizin mutfakta uygulamalı derslere katılımında uyması gereken kurallar aşağıda belirtilmiştir.

 

Şef Ceketi Özellikleri:

  • Kruvaze ceket, manşet kol (çıtçıtlı) , beyaz renk, gabardin kumaş , siyah biyeli.
  • Sol göğüs üstünde Şırnak Üniversitesi amblemi , hemen altında öğrencinin adı ve soyadı.
  • Sol üst kolda tadım kaşığı cebi

Yemek-Mutfak Önlüğü Özellikleri:

  • Siyah renk - boyundan geçmeli, ayarlanabilir ve belden bağlamalı

Bandana Özellikleri:

  • Beyaz renk-pileli-lastikli büzgülü bone

Terlik Özellikleri:

  • Beyaz veya siyah renkli, kaydırmaz taban, ortopedik

Bıçaklar:

  • Şef bıçağı ve küçük kesme bıçağı (1'er adet)

Diğer:

  • 2 adet temizlik bezi
  • Uzun sakallı öğrenciler için maske takma zorunluluğu

 

Yukarda belirtilen kıyafet ve ekipmanlar öğrenciler tarafından temin edilmeli ve derslere eksiksiz bir şekilde katılım sağlanmalıdır.

 

3.02.2025