Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı
Kıyafet ve Ekipman Kuralları
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı tarafından, öğrencilerimizin mutfakta
uygulamalı derslere katılımında uyması gereken kurallar aşağıda belirtilmiştir.
Şef Ceketi Özellikleri:
- Kruvaze ceket, manşet kol (çıtçıtlı) , beyaz renk,
gabardin kumaş , siyah biyeli.
- Sol göğüs üstünde Şırnak Üniversitesi amblemi ,
hemen altında öğrencinin adı ve soyadı.
- Sol üst kolda tadım kaşığı cebi
Yemek-Mutfak Önlüğü Özellikleri:
- Siyah renk - boyundan geçmeli, ayarlanabilir ve
belden bağlamalı
Bandana Özellikleri:
- Beyaz renk-pileli-lastikli büzgülü bone
Terlik Özellikleri:
- Beyaz veya siyah renkli, kaydırmaz taban,
ortopedik
Bıçaklar:
- Şef bıçağı ve küçük kesme bıçağı (1'er adet)
Diğer:
- 2 adet temizlik bezi
- Uzun sakallı öğrenciler için maske takma
zorunluluğu
Yukarda belirtilen kıyafet ve ekipmanlar
öğrenciler tarafından temin edilmeli ve derslere eksiksiz bir şekilde katılım
sağlanmalıdır.