Sevgili Öğrenci Adaylarımıza

sevgili-ogrenci-adaylarimiza

Sevgili öğrenci adaylarımız,

Önemli bir süreci (YKS sınavını) büyük bir emek harcayarak geride bıraktınız. Bu süreçten sonra sizler için bir o kadar önemli olan tercih dönemi başlıyor. Umarım hepiniz hedeflediğiniz bölümlere yerleşir ve kendinize, ailenize ve toplumunuza faydalı bir yolda ilerlersiniz.

“Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak misyonumuz; çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim sağlamak suretiyle turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştirmek; turizm alanında bilimsel çalışmalar yaparak bu alandaki bilgi üretimine katkıda bulunmak; turizm alanında projeler/faaliyetler geliştirerek Şırnak iline ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne katma değer yaratacak çalışmalara katkı sunmaktır”. Bu misyon çerçevesinde gerek akademik gerekse idari personelimiz var gücüyle çalışmaktadır.

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak bu yıl sadece Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne öğrenci alacağız.

Bu bölüm sizlere yiyecek ve içecek işletmelerinde orta düzey yönetici yetiştirmeyi ve mutfak alanında yetkinliğini arttırmanızı sağlayarak başta turizm sektörü olmak üzere yiyecek-içecek sektörünün diğer alanlarında rahatlıkla iş bulabileceğiniz veya kendi işlerinizi kurabileceğiniz bir bölümdür. Hem özel sektörde hem de kamu da istihdam imkânı oldukça geniş bir bölüm olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuduğunuz takdirde, 4 yıl boyunca İngilizce eğitimi 3. ve 4. Sınıfta ikinci yabancı dil (Rusça, Almanca, Arapça) öğrenme imkanına sahip olacaksınız.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’müz teknolojik eğitim alanları ve uygulama mutfağı ile ülkemizde önde gelen eğitim yerlerindendir. Eğitim alanlarımızda hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri bir arada almanın keyfini yaşayacaksınız. Akademik bilgileri yeteri düzeyde almanızın yanında sosyal ve kültürel anlamda da gelişiminizi sağlamak için kampüsümüzde imkanlar mevcuttur.

Şırnak Üniversitesi Kampüsü tasarım olarak en iyi mimari proje ödülü almıştır. Bu kampüste öğrencilere barınma, yeme-içme, spor ve kültürel aktiviteleri yapabilecekleri alanlar mevcuttur. Yarı olimpik yüzme havuzu, halı saha ve açık futbol sahası, açık tenis kortu ile tam bir spor kompleksinde derslerin yorgunluğunu atabilirsiniz (https://sks.sirnak.edu.tr/tr).

Hz. Nuh’un Şehri-Şırnak’ta birçok medeniyetin izlerini görecek, farklı toplumsal yapıların birbirleri ile kardeşçe yaşamına şahit olacak, misafirperverliğin ve medeniyetin beşiğinde “insanlık nedir?” sorusunun cevabını burada bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Sevgili gençler, yakın zamanda çalışma hayatında geçirilen zaman azalacak yeme-içme, seyahat etme ve eğlenme için daha fazla zaman kalacaktır. Ayrıca iklim değişikliği ile gıda üretim ve tüketimi oldukça önemli hale gelecektir. Bu durumda turizm ve gastronomi mezunlarına çok iş düşecektir. Yani gelecek sizin elinizde. Gelin geleceği birlikte kuralım…

Sevgili öğrenciler yüksekokulumuz ve üniversitemiz ile ilgili bilgileri, internet sitelerimizi (https://turizm.sirnak.edu.tr/tr) detaylı inceleyerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Şırnak ile ilgili olarak www.rotamsirnak.com sitesini inceleyebilirsiniz.

Gelecek gençlerde, gençler turizmde….

Herşey gönlünüzce olsun.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürlüğü

31.07.2023 |  Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu