Yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencisi Nurgül Polat, Diyarbakır’da düzenlenen 3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’nda Şırnak’a özgü Suryazlı Falafel yemeğiyle altın madalya kazandı.
\n\nDiyarbakır Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezinde, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı kapsamında 3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması düzenlendi. Türkiye’den önemli gurme ve şeflerin jüriliğini yaptığı ve bir çok üniversiteden yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaya, Yüksekokulumuzdan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencisi Nurgül Polat Şırnak’a özgü Suryazlı Falefel yemeğiyle katıldı. Birçok üniversitenin katıldığı Üniversiteler Bireysel kategorisinde yarışan öğrencimiz Nurgül Polat yaptığı yemekle altın madalya kazandı.
\n\nYarışmada altın madalyaya hak kazanan öğrencimiz Nurgül Polat, yemek yapmaya küçük yaşlardan itibaren ilgili olduğunu, Yüksekokulumuz Gastronomi Bölümü açıldığında da bilinçli olarak bu bölümü tercih ettiğini vurgulayarak, gelecekte hem bireysel yemeklerini hem de Şırnak’ın yemeklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacında olduğunu söyledi. Polat, gelecekte önemli bir şef olmak istediğinin altını çizdi.
\n\n\n\n\n\n\n\n
23.11.2021 | Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu