İlimizin unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerini ortaya çıkarmak, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve ilimizin tanıtımına katkı sunmak amacı ile Nuh'un Sofrası Yöresel Yemek Yarışması düzenlenecektir.
1. Kategori: Bilinen yöresel yemekler (Örn: “Perdepilavı”, “Hekeheşandi”, “Kipe”, “Kutlık” ,“Serbidev” ,“Şımşipe” ve benzerleri), 2. Kategori: Bilinen Yöresel Tatlılar (Örn: “Bırınczer”, “Katgedıfse”, “Memilheva”, “Luzine” “Fıreydin” ve benzerleri)
Son Başvuru Tarihi: 20 Nisan 2025
Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi için: https://yarisma.sirnak.edu.tr/tr
Düzenleyenler:
Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu
Şırnak Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği
Paydaşlar:
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Şırnak Valiliği
Şırnak Belediyesi
Güneydoğu Aşçılar Derneği
Ekoçiftçiler
Özdemir Mobilya
Lezzet Yemek Evi
Şırnak Üniversitesi Gastronomi Kulübü
Paylaşımlarınızı ve katkınızı bekleriz.
26.03.2025 | Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu
Web sayfalarımızda yer alan tüm bilgi, doküman, fotoğraf, video, görüntü, metin vb. tüm içerikler, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Aksi durumda: 5846 sayılı yasa kapsamında hukuki ve cezai işlem yapılır. Şırnak Üniversitesi’nin tüm hakları saklıdır.