Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel
İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İl Kültür ve
Turizm Müdürlüğü ve Şırnak Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliği
Şırnak Valiliği’nin destekleri ile bugün ilimizin lezzetli yemekleri ve
ilimizde üretilen ve markalaşmış yiyeceklerin tanıtımı yapıldı.
Nuh’un Sofrası Şırnak Yemekleri ve Yöresel
Ürün Tanıtım Etkinliği paydaşların ve yerel halkın katılımı ile coşkulu bir
şekilde gerçekleştirildi. Şırnak ili coğrafi ürünlerinden Şımşıpe dolması yanı
sıra Kutlık, Maşi Çorbası, Aşure, Yumurtalı Kenger, ve Şırnak’ın meşhur tatlısı
Kadge Dıfse yaklaşık 1500 kişiye ikram edildi.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve değerli öğrencileri ve Şırnak Kadın Eli
Üretim ve İşletme Kooperatifi emektar kadınlarının hazırladığı yemekler
misafirler tarafından beğeni topladı.
25.05.2023 | Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu