İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nden "Şef Gözüyle Zeytinyağının Önemi" Projesi

izmir-ekonomi-universitesi-mezunlar-derneginden-sef-gozuyle-zeytinyaginin-onemi-projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nden "Şef Gözüyle Zeytinyağının Önemi" Projesi: Hem Tadım Hem Uygulama

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mezunlar Derneği, zeytinyağının mutfaktaki ve sağlık açısından önemine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dernek tarafından hayata geçirilen “Şef Gözüyle Zeytinyağının Önemi” başlıklı proje kapsamında, hem teorik eğitim hem de uygulamalı mutfak deneyimi içeren bir zeytinyağı tadım etkinliği düzenlendi.

Program, ilk olarak zeytinyağının nitelikleri, kullanımı ve şeflerin bakış açısıyla önemi gibi konuların ele alındığı “Şef Gözüyle Zeytinyağının Önemi” adlı eğitimle başladı.

Eğitimin ardından katılımcılar, bilgileri pratiğe dökmek üzere Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Uygulamalı Mutfağına geçti. Burada, zeytinyağı kullanılarak hazırlanan lezzetli yemeklerin yapımı gerçekleştirildi ve program, hazırlanan bu yemeklerin hep birlikte yenilmesiyle sona erdi.

Etkinlik, zeytinyağının doğru kullanımının ve kalitesinin gastronomi dünyasındaki yerini vurgularken, katılımcılara güzel bir deneyim sundu.

Başta Eğitmen Şef Yüksel Seda ALTUĞ ve Eğitmen Şef Kadir RENDA olmak üzere emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ

24.10.2025 |  Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu


Web sayfalarımızda yer alan tüm bilgi, doküman, fotoğraf, video, görüntü, metin vb. tüm içerikler, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Aksi durumda: 5846 sayılı yasa kapsamında hukuki ve cezai işlem yapılır. Şırnak Üniversitesi’nin tüm hakları saklıdır.