Detaylı Bilgi için Ders Bilgi Paketine Bakınız. Ders Bilgi Paketine Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü I. YARIYIL | |||||||
Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | ||
GMS101 | Turizme Giriş | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS102 | Araştırma Yöntemleri | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS103 | Mutfak Sanatlarına Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS104 | Gastronomi ve Gıda Bilimine Giriş | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS105 | Bilişim Teknolojileri | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS106 | Uygulamalı İngilizce I | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
OZ101 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ103 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ121 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
26 | 20 | 6 | 23 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü II. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS201 | Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS202 | Mutfak İş Güvenliği ve İlk Yardım | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS203 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS204 | Yiyecek İçecek Servisi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS205 | Genel İşletme | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS206 | Uygulamalı İngilizce II | Zorunlu | 6 | 2 | 4 | 4 | 6 |
OZ102 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ104 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
OZ122 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
25 | 17 | 8 | 21 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü III. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS301 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS302 | Genel Muhasebe | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS303 | Protokol ve Görgü Kuralları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS304 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS305 | Finansal Okur Yazarlık | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS306 | Pazarlama | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS308 | Beslenme Antropolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS309 | Mesleki İngilizce I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS310 | İsraf Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
19 | 19 | 0 | 19 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü IV. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS402 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 4 |
GMS403 | Temel Yemek Pişirme Teknikleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
GMS404 | Turizmde İletişim ve Halkla İlişkiler | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS405 | Gıda Coğrafyası | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS406 | Mutfak Yönetimi ve Tasarımı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS408 | Mesleki İngilizce II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS409 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS410 | Gastronomi Felsefesi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
16 | 12 | 4 | 14 | 30 | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü V. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS501 | İçecek Kültürü ve Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS503 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS506 | Mesleki İngilizce III | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS507 | Girişimcilik | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS508 | Yöresel Mutfaklar | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS509 | Yemek Sosyolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
21 | 17 | 4 | 19 | 30 | |||
V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS550 | Verimlilik | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS551 | Değerler Eğitimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS553 | Yaratıcılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS554 | Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS555 | Beden Eğitimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS556 | Müzik | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS558 | Karadeniz Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS559 | Fermente İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS560 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS570 | Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS571 | Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS572 | Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VI. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS601 | Menü Planlama | Zorunlu | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS602 | Soğuk Mutfak Uygulamaları | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 5 |
GMS604 | Gıda Mevzuatı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS605 | Mesleki İngilizce IV | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS607 | Örgütsel Davranış | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS608 | Gastronomi Trendleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
20 | 16 | 4 | 18 | 30 | |||
VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS650 | Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS651 | Proje Hazırlama | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS653 | Şarap Bilimi | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS654 | Yeşil İşletmecilik | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS655 | Bilim ve Lezzet | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS656 | Yenen Yabani Otlar | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS657 | Meslek Etiği | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS658 | El Sanatları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS659 | Türk Tatlıları | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS660 | Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS661 | Seçmeli Yabancı Dil II (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS662 | Seçmeli Yabancı Dil II (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS663 | Gastronomi Terminolojisi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS664 | Lezzetin Fizyolojisi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VII. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS703 | Mesleki İngilizce V | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS704 | Türk Mutfağı | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS705 | Destinasyon Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS706 | Turizmde Dijitallleşme ve Sosyal Medya | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Seçmeli Ders I | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders III | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders IV | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
15 | 13 | 2 | 14 | 30 | |||
VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS750 | Ekmek ve Kahvaltılık | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS751 | Çikolata ve Şeker Süsleme | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS752 | Amerikan Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS753 | Avrupa Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS754 | Uzak Doğu Mutfak Kültürü | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS755 | Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kariyer İmkanları | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS756 | Miksoloji | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS757 | A la Carte Tatlılar | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS758 | Distile İçecekler | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS759 | Hamur Şekillendirme Yöntemleri | Seçmeli | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS760 | Gastronomi Yazarlığı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS762 | Antik Yemek Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS763 | Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS764 | Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS765 | Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS766 | Uluslararası Mutfaklar | Seçmeli | 4 | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS767 | Vejeteryan Mutfağı | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS768 | Su Ürünleri | Seçmeli | 3 | 1 | 2 | 2 | 3 |
GMS769 | Rekreasyon Yönetimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS801 | Bitirme Projesi | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
GMS803 | Mesleki İngilizce VI | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS804 | Temel Pastacılık Teknikleri | Zorunlu | 4 | 2 | 2 | 3 | 6 |
Seçmeli Ders I | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders II | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Seçmeli Ders III | Seçmeli | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 | |
15 | 11 | 4 | 13 | 30 | |||
VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) | |||||||
Ders Adı | Zorunlu/Seçmeli | Saat | T | U | K | AKTS | |
GMS851 | Endüstriyel Mutfak Planlaması | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS852 | Glutensiz Yemekler | Seçmeli | 3 | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS853 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS854 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS855 | Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça) | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 4 | 5 |
GMS856 | Yemek Stilisliği ve Fotoğrafçılık | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS857 | Dünya Turizm Hareketleri | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS858 | Bar Yönetimi | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 2 | 3 |