Detaylı Bilgi için Ders Bilgi Paketine Bakınız. Ders Bilgi Paketine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  I. YARIYIL 
  Zorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS101Turizme GirişZorunlu22023
GMS102Araştırma YöntemleriZorunlu33033
GMS103Mutfak Sanatlarına GirişZorunlu33034
GMS104Gastronomi ve Gıda Bilimine GirişZorunlu33034
GMS105Bilişim TeknolojileriZorunlu31223
GMS106Uygulamalı İngilizce IZorunlu62446
OZ101Türk Dili IZorunlu22022
OZ103Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi IZorunlu22022
OZ121İngilizce IZorunlu22023
  262062330
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  II. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS201Yiyecek-İçecek Hizmetleri YönetimiZorunlu22023
GMS202Mutfak İş Güvenliği ve İlk YardımZorunlu31223
GMS203Beslenmenin Temel İlkeleriZorunlu33034
GMS204Yiyecek İçecek ServisiZorunlu31224
GMS205Genel İşletmeZorunlu22023
GMS206Uygulamalı İngilizce IIZorunlu62446
OZ102Türk Dili IIZorunlu22022
OZ104Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi IIZorunlu22022
OZ122İngilizce IIZorunlu22023
  251782130
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  III. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS301Gıda MikrobiyolojisiZorunlu33034
GMS302Genel MuhasebeZorunlu22024
GMS303Protokol ve Görgü KurallarıZorunlu22023
GMS304Gıda TeknolojisiZorunlu33033
GMS305Finansal Okur YazarlıkZorunlu22022
GMS306PazarlamaZorunlu22024
GMS308Beslenme AntropolojisiZorunlu22023
GMS309Mesleki İngilizce IZorunlu33034
GMS310İsraf YönetimiZorunlu22023
  191901930
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  IV. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS402Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet MuhasebesiZorunlu31224
GMS403Temel Yemek Pişirme TeknikleriZorunlu42236
GMS404Turizmde İletişim ve Halkla İlişkilerZorunlu22023
GMS405Gıda CoğrafyasıZorunlu22023
GMS406Mutfak Yönetimi ve TasarımıZorunlu22023
GMS408Mesleki İngilizce IIZorunlu33034
GMS409Gıda Güvenliği ve HijyenZorunlu22024
GMS410Gastronomi FelsefesiZorunlu22023
  161241430
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  V. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS501İçecek Kültürü ve TeknolojisiZorunlu22023
GMS503Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon SistemleriZorunlu42234
GMS506Mesleki İngilizce IIIZorunlu33034
GMS507GirişimcilikZorunlu22022
GMS508Yöresel MutfaklarZorunlu42234
GMS509Yemek SosyolojisiZorunlu22022
 Seçmeli Ders ISeçmeli00003
 Seçmeli Ders IISeçmeli00003
 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça,Almanca,Rusça)Seçmeli44045
  211741930
        
V. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER) 
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS550VerimlilikSeçmeli22023
GMS551Değerler EğitimiSeçmeli22023
GMS553YaratıcılıkSeçmeli22023
GMS554Ergonomik Restoran Tasarımı ve GüvenliğiSeçmeli22023
GMS555Beden EğitimiSeçmeli31223
GMS556MüzikSeçmeli31223
GMS558Karadeniz MutfağıSeçmeli22023
GMS559Fermente İçeceklerSeçmeli22023
GMS560İnsan Kaynakları YönetimiSeçmeli22023
GMS570Seçmeli Yabancı Dil I (Arapça)Seçmeli44045
GMS571Seçmeli Yabancı Dil I (Almanca)Seçmeli44045
GMS572Seçmeli Yabancı Dil I (Rusça)Seçmeli44045
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VI. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS601Menü PlanlamaZorunlu31223
GMS602Soğuk Mutfak UygulamalarıZorunlu42235
GMS604Gıda MevzuatıZorunlu22023
GMS605Mesleki İngilizce IVZorunlu33034
GMS607Örgütsel DavranışZorunlu22022
GMS608Gastronomi TrendleriZorunlu22022
 Seçmeli Ders ISeçmeli00003
 Seçmeli Ders IISeçmeli00003
 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça, Almanca, Rusça)Seçmeli44045
  201641830
        
VI. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS650Bilimsel ve Kültürel EtkinliklerSeçmeli22023
GMS651Proje HazırlamaSeçmeli22023
GMS653Şarap BilimiSeçmeli31223
GMS654Yeşil İşletmecilikSeçmeli22023
GMS655Bilim ve LezzetSeçmeli22023
GMS656Yenen Yabani OtlarSeçmeli31223
GMS657Meslek EtiğiSeçmeli22023
GMS658El SanatlarıSeçmeli31223
GMS659Türk TatlılarıSeçmeli22023
GMS660Seçmeli Yabancı Dil II (Arapça)Seçmeli44045
GMS661Seçmeli Yabancı Dil II (Almanca)Seçmeli44045
GMS662Seçmeli Yabancı Dil II (Rusça)Seçmeli44045
GMS663Gastronomi TerminolojisiSeçmeli22023
GMS664Lezzetin FizyolojisiSeçmeli22023
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  VII. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS703Mesleki İngilizce VZorunlu33034
GMS704Türk MutfağıZorunlu42234
GMS705Destinasyon YönetimiZorunlu22022
GMS706Turizmde Dijitallleşme ve Sosyal MedyaZorunlu22023
 Seçmeli Ders IZorunlu00003
 Seçmeli Ders IISeçmeli00003
 Seçmeli Ders IIISeçmeli00003
 Seçmeli Ders IVSeçmeli00003
 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça, Almanca, Rusça)Seçmeli44045
  151321430
        
 VII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS750Ekmek ve KahvaltılıkSeçmeli31223
GMS751Çikolata ve Şeker SüslemeSeçmeli31223
GMS752Amerikan Mutfak KültürüSeçmeli31223
GMS753Avrupa Mutfak KültürüSeçmeli31223
GMS754Uzak Doğu Mutfak KültürüSeçmeli31223
GMS755Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kariyer İmkanlarıSeçmeli31223
GMS756MiksolojiSeçmeli31223
GMS757A la Carte TatlılarSeçmeli22023
GMS758Distile İçeceklerSeçmeli22023
GMS759Hamur Şekillendirme YöntemleriSeçmeli42234
GMS760Gastronomi YazarlığıSeçmeli22023
GMS762Antik Yemek KültürüSeçmeli22023
GMS763Seçmeli Yabancı Dil III (Arapça)Seçmeli44045
GMS764Seçmeli Yabancı Dil III (Almanca)Seçmeli44045
GMS765Seçmeli Yabancı Dil III (Rusça)Seçmeli44045
GMS766Uluslararası MutfaklarSeçmeli42234
GMS767Vejeteryan MutfağıSeçmeli22023
GMS768Su ÜrünleriSeçmeli31223
GMS769Rekreasyon YönetimiSeçmeli22023
        
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü VIII. YARIYIL
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS801Bitirme ProjesiZorunlu42236
GMS803Mesleki İngilizce VIZorunlu33034
GMS804Temel Pastacılık TeknikleriZorunlu42236
 Seçmeli Ders ISeçmeli00003
 Seçmeli Ders IISeçmeli00003
 Seçmeli Ders IIISeçmeli00003
 Zorunlu Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça, Almanca, Rusça)Seçmeli44045
  151141330
        
 VIII. YARIYIL (SEÇMELİ DERSLER)
 Ders AdıZorunlu/SeçmeliSaatTUKAKTS
GMS851Endüstriyel Mutfak PlanlamasıSeçmeli33033
GMS852Glutensiz YemeklerSeçmeli33033
GMS853Seçmeli Yabancı Dil IV (Arapça)Seçmeli44045
GMS854Seçmeli Yabancı Dil IV (Almanca)Seçmeli44045
GMS855Seçmeli Yabancı Dil IV (Rusça)Seçmeli44045
GMS856Yemek Stilisliği ve FotoğrafçılıkSeçmeli22023
GMS857Dünya Turizm HareketleriSeçmeli22023
GMS858Bar YönetimiSeçmeli22023
        

3.10.2023