GENEL BİLGİLER

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/ Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları,Sürdürülebilir Turizm

Bağlantılar

şırnak üniversitesi

Akademik Görev

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2019-
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU  GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Kitap

1Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış

LOKMAN UĞUR,SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 1561, ISBN: 978-605-254-809-7

2024 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


2ALTERNATİF TURİZM KAPSAMINDA GÜNCEL KONULAR VE ARAŞTIRMALAR‐2

SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Çizgi Kitapevi, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 168, ISBN: 978-605-196-853-7

2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


3Gastronomi Deneyimde Rotalar ve Festivaller

GÜLEÇ ENES, SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Nobel Akademik Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 19, ISBN: 978-605-133-033-4

2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


4Türkiye Lezzet Rotaları

SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 876, ISBN: 978-605-254-509-6

2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


5TURİZM DESTİNASYONU

SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Paradigma Akademi, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 567, ISBN: ISBN: 978-625-7431-95-8

2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


Makale

1Evaluation of Augmented Reality and Consumer Perceptions in Traditional Dishes

SOLMAZ RIDVAN, PEKERŞEN YELİZ, Yayın Yeri:Journal of Culinary Science & Technology, 2022

Uluslararası Hakemli  Emerging Sources Citation Index (ESCİ)  Özgün Makale


2GOOGLE TRENDS VERİLERİYLE COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ

GÜLEÇ ENES, ŞİMŞEK AYKUT, SOLMAZ RIDVAN, Yayın Yeri:Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022

Uluslararası Hakemli  J-Gate, Index Copernicus International, DRJI, Udledge, İdealonline, Türkiye Turizm Dizini, ASOS İnde  Özgün Makale


3TRC3 bölgesi otellerinde çevre duyarlılığına yönelik bir araştırma

ÇELİK SEDAT, Basan Esma, Balık Necmettin, SOLMAZ RIDVAN, Yayın Yeri:Journal of tourism research institute, 2021

Uluslararası Hakemli  Bilgindex, Asos Index, Eurasian Scientific Journal Index, BASE Bielefeld Academic Search Engine, Cit  Özgün Makale


4YÖK ATLAS VERİLERİNE GÖRE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ ÖRNEĞİ

ŞİMŞEK AYKUT, SOLMAZ RIDVAN, GÜLEÇ ENES, Yayın Yeri:Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020

Ulusal Hakemli  Google Akademik  Özgün Makale


5Turizm Sektöründe Hizmet Veren İşletmelerin Sundukları Helal Ürün ve Hizmetlere Yönelik Risk Boyutlarının Değerlendirilmesi: İstanbul Tarihi Yarımada’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerinde Bir Araştırma

PEKERŞEN YELİZ,USLU ABDULLAH,SOLMAZ RIDVAN, Yayın Yeri:Turizm Akademik Dergisi, 2019

Uluslararası Hakemli  TR DİZİN  Özgün Makale


Bildiri

1TESCİLLİ GELENEKSEL ÜRÜN ADI OLAN ŞEVKETİ BOSTAN’IN GASTRONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

LOKMAN UĞUR, SOLMAZ RIDVAN (28.09.2023  -  30.09.2023), Yayın Yeri:7. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 28.09.2023

Uluslararası Özet bildiri


2Osmanlı mutfağından günümüze uzanan unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet Şerbet

SOLMAZ RIDVAN,Sivrikaya Koray,PEKERŞEN YELİZ,NİZAMLIOĞLU HATİCE FERHAN (20.09.2018  -  22.09.2018), Yayın Yeri:2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 20.09.2018

Uluslararası Tam metin bildiri


3Konya’da faaliyet gösteren A grubu seyahat acentaları tarafından bölgenin kültür turizmi potansiyeli ve kültür turlarının değerlendirilmesi

PEKERŞEN YELİZ,GÜNEŞ ERKAN,SOLMAZ RIDVAN (19.07.2018  -  21.07.2018), Yayın Yeri:4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 19.07.2018

Uluslararası Tam metin bildiri


4Turizm eğitimi alan öğrencilerin çevre bilinç düzeylerinin incelenmesine yönelik bir araştırma

ALAGÖZ GÜRKAN,GÜNEŞ ERKAN,PEKERŞEN YELİZ,SOLMAZ RIDVAN (19.07.2018  -  21.07.2018), Yayın Yeri:4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 19.07.2018

Uluslararası Tam metin bildiri


5Şekerpare Sözcüğünün Etimolojik ve Gastronomik Açıdan Değerlendirilmesi

GÜLEÇ ENES, SOLMAZ RIDVAN (05.10.2023  -  06.10.2023), Yayın Yeri:2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 05.10.2023

Uluslararası Tam metin bildiri


Eğitim Bilgileri

Doktora

2020-
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/

Tez : 

Doktora

2020-2024
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/

Tez : Turistlerin restoran yenilikçiliği algılamalarının tekrar ziyaret etme ve hizmet robotu kullanma isteği üzerindeki etkisinde dijital teknolojiye yönelik tutumun rolü: Kapadokya örneği

Yüksek Lisans

2018-2020
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/

Tez : Geleneksel Konya yemeklerinin artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak korunması ve arşivlenmesine yönelik bir mobil uygulama modeli örneği

Önlisans

2015-2020
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ/İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/

Tez : 

Lisans

2013-2017
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (İÖ)/

Tez : 

Yönetilen Tezler

Projeler

İdari Görev