GENEL BİLGİLER
Akademik Görev
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Kitap
1Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış
LOKMAN UĞUR,SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 1561, ISBN: 978-605-254-809-7
2024 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
2ALTERNATİF TURİZM KAPSAMINDA GÜNCEL KONULAR VE ARAŞTIRMALAR‐2
SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Çizgi Kitapevi, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 168, ISBN: 978-605-196-853-7
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
3Gastronomi Deneyimde Rotalar ve Festivaller
GÜLEÇ ENES, SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Nobel Akademik Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 19, ISBN: 978-605-133-033-4
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
4Türkiye Lezzet Rotaları
SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 876, ISBN: 978-605-254-509-6
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
5TURİZM DESTİNASYONU
SOLMAZ RIDVAN, Yayın Evi:Paradigma Akademi, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 567, ISBN: ISBN: 978-625-7431-95-8
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
Makale
1Evaluation of Augmented Reality and Consumer Perceptions in Traditional Dishes
SOLMAZ RIDVAN, PEKERŞEN YELİZ, Yayın Yeri:Journal of Culinary Science & Technology, 2022
Uluslararası Hakemli Emerging Sources Citation Index (ESCİ) Özgün Makale
2GOOGLE TRENDS VERİLERİYLE COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ
GÜLEÇ ENES, ŞİMŞEK AYKUT, SOLMAZ RIDVAN, Yayın Yeri:Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022
Uluslararası Hakemli J-Gate, Index Copernicus International, DRJI, Udledge, İdealonline, Türkiye Turizm Dizini, ASOS İnde Özgün Makale
3TRC3 bölgesi otellerinde çevre duyarlılığına yönelik bir araştırma
ÇELİK SEDAT, Basan Esma, Balık Necmettin, SOLMAZ RIDVAN, Yayın Yeri:Journal of tourism research institute, 2021
Uluslararası Hakemli Bilgindex, Asos Index, Eurasian Scientific Journal Index, BASE Bielefeld Academic Search Engine, Cit Özgün Makale
4YÖK ATLAS VERİLERİNE GÖRE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ ÖRNEĞİ
ŞİMŞEK AYKUT, SOLMAZ RIDVAN, GÜLEÇ ENES, Yayın Yeri:Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020
Ulusal Hakemli Google Akademik Özgün Makale
5Turizm Sektöründe Hizmet Veren İşletmelerin Sundukları Helal Ürün ve Hizmetlere Yönelik Risk Boyutlarının Değerlendirilmesi: İstanbul Tarihi Yarımada’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerinde Bir Araştırma
PEKERŞEN YELİZ,USLU ABDULLAH,SOLMAZ RIDVAN, Yayın Yeri:Turizm Akademik Dergisi, 2019
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
Bildiri
1TESCİLLİ GELENEKSEL ÜRÜN ADI OLAN ŞEVKETİ BOSTAN’IN GASTRONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
LOKMAN UĞUR, SOLMAZ RIDVAN (28.09.2023 - 30.09.2023), Yayın Yeri:7. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 28.09.2023
Uluslararası Özet bildiri
2Osmanlı mutfağından günümüze uzanan unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet Şerbet
SOLMAZ RIDVAN,Sivrikaya Koray,PEKERŞEN YELİZ,NİZAMLIOĞLU HATİCE FERHAN (20.09.2018 - 22.09.2018), Yayın Yeri:2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 20.09.2018
Uluslararası Tam metin bildiri
3Konya’da faaliyet gösteren A grubu seyahat acentaları tarafından bölgenin kültür turizmi potansiyeli ve kültür turlarının değerlendirilmesi
PEKERŞEN YELİZ,GÜNEŞ ERKAN,SOLMAZ RIDVAN (19.07.2018 - 21.07.2018), Yayın Yeri:4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 19.07.2018
Uluslararası Tam metin bildiri
4Turizm eğitimi alan öğrencilerin çevre bilinç düzeylerinin incelenmesine yönelik bir araştırma
ALAGÖZ GÜRKAN,GÜNEŞ ERKAN,PEKERŞEN YELİZ,SOLMAZ RIDVAN (19.07.2018 - 21.07.2018), Yayın Yeri:4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 19.07.2018
Uluslararası Tam metin bildiri
5Şekerpare Sözcüğünün Etimolojik ve Gastronomik Açıdan Değerlendirilmesi
GÜLEÇ ENES, SOLMAZ RIDVAN (05.10.2023 - 06.10.2023), Yayın Yeri:2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 05.10.2023
Uluslararası Tam metin bildiri
Eğitim Bilgileri
Doktora
TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez :
Doktora
TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/
Tez : Turistlerin restoran yenilikçiliği algılamalarının tekrar ziyaret etme ve hizmet robotu kullanma isteği üzerindeki etkisinde dijital teknolojiye yönelik tutumun rolü: Kapadokya örneği
Yüksek Lisans
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/
Tez : Geleneksel Konya yemeklerinin artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak korunması ve arşivlenmesine yönelik bir mobil uygulama modeli örneği
Önlisans
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ/İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez :
Lisans
TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (İÖ)/
Tez :