Genel Bilgiler

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/ Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  

Bağlantılar

YÖK Akademik

Akademik Görev

2024
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2024 – Güncel
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU  GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2019
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 2019 – Güncel
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU  GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Kitap

Toplam 6 kitap bulundu.
1

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış

LOKMAN UĞUR,SOLMAZ RIDVAN Yayın Evi: Detay Yayıncılık Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 1561 ISBN: 978-605-254-809-7
2024 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
2

ALTERNATİF TURİZM KAPSAMINDA GÜNCEL KONULAR VE ARAŞTIRMALAR‐2

SOLMAZ RIDVAN Yayın Evi: Çizgi Kitapevi Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 168 ISBN: 978-605-196-853-7
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
3

Gastronomi Deneyimde Rotalar ve Festivaller

GÜLEÇ ENES, SOLMAZ RIDVAN Yayın Evi: Nobel Akademik Yayıncılık Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 19 ISBN: 978-605-133-033-4
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
4

EKOTURİZMİ ANLAMAK

ERCAN İŞTİN AYSEN, SOLMAZ RIDVAN, KADIRHAN GÖKHAN Yayın Evi: Detay Yayıncılık Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 418 ISBN: 978-605-254-452-5
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
5

Türkiye Lezzet Rotaları

SOLMAZ RIDVAN Yayın Evi: Detay Yayıncılık Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 876 ISBN: 978-605-254-509-6
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
6

TURİZM DESTİNASYONU

SOLMAZ RIDVAN Yayın Evi: Paradigma Akademi Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 567 ISBN: ISBN: 978-625-7431-95-8
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)

Makale

Toplam 6 makale bulundu.
1

Yiyecek İçecek İşletme Yöneticilerinin Gastronomi 4.0 Uygulamalarına Yönelik Görüşlerin Değerlendirilmesi

SEÇİM YILMAZ,AFYONCU AYŞE,SOLMAZ RIDVAN Yayın Yeri: neugastro • 2025
Uluslararası Hakemli Türkiye Turzim Dizini Özgün Makale
2

GOOGLE TRENDS VERİLERİYLE COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİN İNCELENMESİ

GÜLEÇ ENES, ŞİMŞEK AYKUT, SOLMAZ RIDVAN Yayın Yeri: Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi • 2022
Uluslararası Hakemli J-Gate, Index Copernicus International, DRJI, Udledge, İdealonline, Türkiye Turizm Dizini, ASOS İnde… Özgün Makale
3

Evaluation of Augmented Reality and Consumer Perceptions in Traditional Dishes

SOLMAZ RIDVAN, PEKERŞEN YELİZ Yayın Yeri: Journal of Culinary Science & Technology • 2022
Uluslararası Hakemli Emerging Sources Citation Index (ESCİ) Özgün Makale
4

TRC3 bölgesi otellerinde çevre duyarlılığına yönelik bir araştırma

ÇELİK SEDAT, Basan Esma, Balık Necmettin, SOLMAZ RIDVAN Yayın Yeri: Journal of tourism research institute • 2021
Uluslararası Hakemli Bilgindex, Asos Index, Eurasian Scientific Journal Index, BASE Bielefeld Academic Search Engine, Cit… Özgün Makale
5

YÖK ATLAS VERİLERİNE GÖRE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: EGE BÖLGESİ ÖRNEĞİ

ŞİMŞEK AYKUT, SOLMAZ RIDVAN, GÜLEÇ ENES Yayın Yeri: Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi • 2020
Ulusal Hakemli Google Akademik Özgün Makale
6

Turizm Sektöründe Hizmet Veren İşletmelerin Sundukları Helal Ürün ve Hizmetlere Yönelik Risk Boyutlarının Değerlendirilmesi: İstanbul Tarihi Yarımada’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerinde Bir Araştırma

PEKERŞEN YELİZ,USLU ABDULLAH,SOLMAZ RIDVAN Yayın Yeri: Turizm Akademik Dergisi • 2019
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale

Bildiri

Toplam 5 bildiri bulundu.
1

Tescilli Geleneksel Ürün Adı Olan Şevketi Bostan’ın Gastronomi Açısından Değerlendirilmesi

LOKMAN UĞUR, SOLMAZ RIDVAN 28.09.2023 - 30.09.2023 Yayın Yeri: 7. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
Uluslararası Özet bildiri
2

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet Şerbet

SOLMAZ RIDVAN,Sivrikaya Koray,PEKERŞEN YELİZ,NİZAMLIOĞLU HATİCE FERHAN 20.09.2018 - 22.09.2018 Yayın Yeri: 2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi
Uluslararası Tam metin bildiri
3

Konya’da faaliyet gösteren A grubu seyahat acentaları tarafından bölgenin kültür turizmi potansiyeli ve kültür turlarının değerlendirilmesi

PEKERŞEN YELİZ,GÜNEŞ ERKAN,SOLMAZ RIDVAN 19.07.2018 - 21.07.2018 Yayın Yeri: 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu
Uluslararası Tam metin bildiri
4

Turizm eğitimi alan öğrencilerin çevre bilinç düzeylerinin incelenmesine yönelik bir araştırma

ALAGÖZ GÜRKAN,GÜNEŞ ERKAN,PEKERŞEN YELİZ,SOLMAZ RIDVAN 19.07.2018 - 21.07.2018 Yayın Yeri: 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu
Uluslararası Tam metin bildiri
5

Şekerpare Sözcüğünün Etimolojik ve Gastronomik Açıdan Değerlendirilmesi

GÜLEÇ ENES, SOLMAZ RIDVAN 05.10.2023 - 06.10.2023 Yayın Yeri: 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu
Uluslararası Tam metin bildiri

Eğitim Bilgileri

2020
Doktora 2020 – 2024
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR)/

Tez: Turistlerin restoran yenilikçiliği algılamalarının tekrar ziyaret etme ve hizmet robotu kullanma isteği üzerindeki etkisinde dijital teknolojiye yönelik tutumun rolü: Kapadokya örneği

2018
Yüksek Lisans 2018 – 2020
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/

Tez: Geleneksel Konya yemeklerinin artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak korunması ve arşivlenmesine yönelik bir mobil uygulama modeli örneği

2015
Önlisans 2015 – 2020
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ/İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/

2013
Lisans 2013 – 2017
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (İÖ)/

Yönetilen Tezler

Projeler

Toplam 1 proje bulundu.
1

Miras Sofrası: Şırnak Yöresel Yemekleri

SOLMAZ RIDVAN 12.05.2025 - 18.05.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı 50.000 TÜRK LİRASI

İdari Görev

2025
Bölüm Başkanı 2025 – 2028
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

 

2025
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı 2025 – Güncel
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ