GENEL BİLGİLER
Akademik Görev
DOÇENT
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ
Kitap
1Sağlık ve Turizm Açısında Şırnak Jeotermal Kaynaklar
ÇELİK SEDAT,NALBANTÇILAR MAHMUT TAHİR,KADIRHAN GÖKHAN,DAVRAZ AYŞEN,ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Paradigma, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 149, ISBN: 978-625-6714-99-1
2024 Bilimsel Kitap Tümü
2Türkiye Turizm Ansiklopedisi
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 1, ISBN: 978-605-254-567-6
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler)
3Türkiye Turizm Ansiklopedisi
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay Yyayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 1, ISBN: 978-605-254-560-7
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler)
4Türkiye Turizm Ansiklopedisi
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 2, ISBN: 978-605-254-560-7
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler)
5Türkiye Turizm Ansiklopedisi
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 2, ISBN: 978-605254-560-7
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler)
6Routledge Handbook of Social Psychology of Tourism
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Routledge, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 358, ISBN: 9780367752873
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
7Technology Application in Tourism in Asia
ERCAN İŞTİN AYSEN, ERYILMAZ GAMZE, ÜZÜLMEZ MERAL, Yayın Evi:Springer, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 471, ISBN: 978-981-16-5460-2
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
8Handbook of Technology Application in Tourism in Asia
ERCAN İŞTİN AYSEN, KARAKAŞ YUSUF EMRE, Yayın Evi:Springer, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 1367, ISBN: 978-981-16-2209-0
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
9Handbook of Technology Application in Tourism in Asia
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Springer, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 1367, ISBN: 978-981-16-2209-0
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
10Türkiye Turizm Ansiklopedisi
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:detay yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 400, ISBN: 978-605-254-557-7
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler)
11Türkiye Turizm Ansiklopedisi
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 400, ISBN: 978-605-254-553-9
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler)
12EKONOMİK, SİYASAL VE SOSYAL BOYUTLARIYLA ŞIRNAK
ÖZGEN ÇİĞDEMLİ ASLI ÖZGE, ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:PARADİGMA AKADEMİ, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 560, ISBN: 978-625-8069-18-1
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
13EKOTURİZMİ ANLAMAK
ERCAN İŞTİN AYSEN, SOLMAZ RIDVAN, KADIRHAN GÖKHAN, Yayın Evi:DETAY YAYINCILIK, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 435, ISBN: 978-605-254-452-5
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
14TÜRKİYE LEZZET ROTALARI
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:DETAY YAYINCILIK, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 876, ISBN: 978-605-254-509-6
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
15The Emerald Handbook of ICT in Tourism and Hospitality
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Emerald publishing, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 509, ISBN: 978-1-83982-689-4
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
16TURİZM DESTİNASYONU EL KİTABI
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:PARADİGMA AKADEMİ, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 522, ISBN: 978-625-7431-95-8
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
17Overtourism, Technology Solutions and Decimated Destinations
ERCAN İŞTİN AYSEN, TURPCU ERAY, Yayın Evi:Springer, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 348, ISBN: 978-981-16-2473-5
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
18Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranış II (Örnek Olaylarla)
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 456, ISBN: 978-605-254-290-3
2020 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
19Turizm İşletmelerinde Negatif Örgütsel Davranışlar - I
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Detay Yayıncılık, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 253, ISBN: 978-605-254-187-6
2019 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
20Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler - I (Alanında Yeni Ufuklar)
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Evi:Gece Akademi, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 800, ISBN: 978-605-7749-93-2
2019 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
21Social Sciences Researches in the Globalizing World
ÇELİK SEDAT,ERCAN İŞTİN AYSEN,RÜSTEMOĞLU MUSTAFA,FİDAN MEHMET, Yayın Evi:St. Kliment Ohridski University Press, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 937, ISBN: 978-954-07-4528-2
2018 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
Makale
1The Impact of Environmental Awareness on Green Product and Green Accommodation Purchasing Behavior: A Study on Domestic Tourists Visiting Antalya Province
ERCAN İŞTİN AYSEN,ÖZBEN AHMET, Yayın Yeri:Journal of Tourismology, 2024
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
2Şırnak İli Jeotermal Kaynakları ve Özellikleri
DAVRAZ AYŞEN,NALBANTÇILAR MAHMUT TAHİR,KADIRHAN GÖKHAN,ERCAN İŞTİN AYSEN,ÇELİK SEDAT, Yayın Yeri:Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi, 2024
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
3The Relationship Between Environmental Consciousness in the Context of New Environmental Paradigms and Ecotourism Knowledge
ERCAN İŞTİN AYSEN, Mızrak Mülkiye, Yayın Yeri:Current Perspectives in Social Sciences, 2023
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
4HE MEDIATION EFFECT OF SATISFACTION ON THE RELATIONSHIP BETWEEN TRAVEL MOTIVATIONS AND BEHAVIORAL INTENTIONS
ERCAN İŞTİN AYSEN, ERTAŞ ÇAĞDAŞ, Yayın Yeri:Journal of Recreaction and Tourism Research, 2023
Uluslararası Hakemli Directory of Research Journals Indexing (DRJI), ReseachBib – Academic Resource Index, CABI Abstracts Özgün Makale
5Environmental Awareness, Ecotourism Awareness and Ecotourism Perception of Tourist Guides
ÜZÜLMEZ MERAL, ERCAN İŞTİN AYSEN, BARAKAZI EBRU, Yayın Yeri:SUSTAINABILITY, 2023
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
6Uses of phyllo (yufka) bread which is one of intangible cultural heritage elements in the local cuisine
ÜZÜLMEZ MERAL, ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, 2022
Ulusal Hakemli Academic Resource Index: ResearchBib, ASOS index, Bilindex, CiteFactor, DRJI Indexing, Eurasian Scie Özgün Makale
7Adana Sokak Lezzetlerine İlişkin Tutumların ve Adana Sokak Lezzetlerinin Belirlenmesi (Determination of Attitudes Regarding Adana Street Flavors and Adana Street Flavors)
ERCAN İŞTİN AYSEN, AVCI CEREN, Yayın Yeri:JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2022
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
8Evaluation Of Osmaniye Province Gastronomy Tourism Potential By Swot Analysis
ÜZÜLMEZ MERAL, ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:The Journal of Academic Social Sciences, 2021
Uluslararası Hakemli SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) INDEX COPERNICUS ACADEMİCKEYS SIS (Scientific Indexing Services Özgün Makale
9The Relationship Between The Tourism Impacts and The Quality of Life in the City
ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:Journal of Hospitality and Tourism Issues, 2021
Ulusal Hakemli CABİ, ASOS INDEX, Index Copernicus, Directory of Research Journals Indexing, Bilgindex, Acar Index Özgün Makale
10The Relationship Between Ecotourism Awareness and Ecotourism Perception
ERCAN İŞTİN AYSEN, BAKIR ERTAŞ Vildan, Yayın Yeri:Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
11Örgütsel Destek Algısının Hizmet Kalitesine Etkisinde Personel Güçlendirmenin Aracılık Rolü: Konaklama İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
ERCAN İŞTİN AYSEN, TANER BAHAR, Yayın Yeri:Türk Turizm Arastirmalari Dergisi, 2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
12ÇALIŞAN SESSİZLİĞİNİN DEMOGRAFİK VE MESLEKİ ÖZELLİKLERAÇISINDAN İNCELENMESİ
ERCAN İŞTİN AYSEN,ÜNGÜREN ENGİN, Yayın Yeri:Journal of Academic Value Studies (JAVStudies), 2019
Uluslararası Hakemli JAVStudies, Eurasian Scientific Journal Index (ESJI), Directory of Research Journals Indexing (DRJI Özgün Makale
13Demografik ve Mesleki Özellikler Açısından Çalışanların Örgütsel Destek Algıları Farklılık Gösterir Mi?
TANER BAHAR,ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:JOHTI-Journal of Hospitality and Tourism Issues, 2019
Ulusal Hakemli CABİ, ASOS INDEX, Index Copernicus, Directory of Research Journals Indexing, Bilgindex, Acar Index Özgün Makale
14RESTORANLARDA MÜŞTERİ HİZMET KALİTESİ ALGISININ DINESERV MODELİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ: ŞIRNAK ÖRNEĞİ
ÖZGEN ÇİĞDEMLİ ASLI ÖZGE,ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:ORGANİZASYON VE YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ, 2018
Uluslararası Hakemli DRJI Özgün Makale
15ÇALIŞMA ORTAMINDA SOSYAL KAYTARMA
TANER BAHAR,ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:ULUSLARARASI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ, 2017
Uluslararası Hakemli Directory of Research Journals Indexing (DRJI), International Institute of Organized Research (I2OR) Özgün Makale
16Otel Satış Elemanlarının Grup Satışlarında Güçlendirilmelerine Dönük Algıları
BENLİ SERCAN,ÇAKICI ABDULCELİL,ERCAN İŞTİN AYSEN,ÜZÜLMEZ MERAL, Yayın Yeri:Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
17Alakart Restoranlarda Alkollü İçecek Fiyatlaması: Mersin Şehir Merkezindeki Restoranlar Üzerinde Bir Araştırma
ÇAKİCİ ABDULCELİL, ERCAN İŞTİN AYSEN, ÜZÜLMEZ MERAL, BENLİ SERCAN, Yayın Yeri:Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
18Sessizleşen Örgütlerde Öz Yeterlilik Algısının Rolü: Alanya’daki Konaklama İşletmeleri Üzerinde Bir Araştırma The Role Of Self-Efficacy Perception in Silencing Organization: A Study On Accommodation Enterprises in Alanya
ÜNGÜREN ENGİN,ERCAN İŞTİN AYSEN, Yayın Yeri:İşletme Araştırmaları Dergisi, 2015
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
Bildiri
1TERÖRİZMİN TURİSTİK DESTİNASYONLARIN ÇEKİM GÜÇLERİNİ YİTİRMELERİNE ETKİLERİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
TANER BAHAR,ERCAN İŞTİN AYSEN (28.09.2017 - 30.09.2017), Yayın Yeri:THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM, 28.09.2017
Uluslararası Tam metin bildiri
2RESTORANLARDA MÜŞTERİ HİZMET KALİTESİ ALGISININ DINESERV MODELİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ ŞIRNAK ÖRNEĞİ
ÖZGEN ÇİĞDEMLİ ASLI ÖZGE,ERCAN İŞTİN AYSEN (20.10.2017 - 21.10.2017), Yayın Yeri:ORGANİZASYON VE YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ, 20.10.2017
Ulusal Tam metin bildiri
3Demografik ve mesleki özelliklerin çalışanların öz yeterlilik algısına etkisi: Alanya’daki konaklama işletmeleri üzerine bir araştırma
ERCAN İŞTİN AYSEN (20.04.2018 - 21.04.2018), Yayın Yeri:VII. Ulusal III. Ulusararasi Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu., 20.04.2018
Ulusal Tam metin bildiri
4Türkiye’de Yer Alan Ekolojik Çiftlik (TaTuTa) Özelliklerinin İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma
ÜZÜLMEZ MERAL,ERCAN İŞTİN AYSEN (19.04.2019 - 20.04.2019), Yayın Yeri:VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, 19.04.2019
Ulusal Tam metin bildiri
5Destinasyon Memnuniyeti: Mardin'e Gelen Yerli Turistler Örneği
ERCAN İŞTİN AYSEN, ÇELİK SEDAT, ÖZGEN ÇİĞDEMLİ ASLI ÖZGE, ERTAŞ ÇAĞDAŞ (18.10.2017 - 19.10.2017), Yayın Yeri:18.Ulusal Turizm Kongresi, 18.10.2017
Ulusal Tam metin bildiri
6Ekoturizm Kapsamında Dünyadan Örneklerle Botanik Bahçelerinin Değerlendirilmesi: Kavramsal Bir İnceleme
ERCAN İŞTİN AYSEN, ERCAN AYSUN (16.06.2022 - 18.06.2022), Yayın Yeri:International West Asia Congress of Tourism Research 16-18 June 2022 Tbilisi, Georgia, 16.06.2022
Uluslararası Tam metin bildiri
7TURİZM GAZETECİLİĞİNDE ETİĞİN YENİ MEDYA UYGULAMALARI BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
AVCI CEREN, ERCAN İŞTİN AYSEN (15.10.2021 - 15.10.2021), Yayın Yeri:21.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM”, 15.10.2021
Ulusal Tam metin bildiri
8YEREL VE ULUSLARARASI MARKALI YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNİN TERCİH EDİLME NEDENLERİNİ BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
KARAKAŞ YUSUF EMRE,ÇİÇEK BERAT,ERCAN İŞTİN AYSEN (15.05.2015 - 16.05.2015), Yayın Yeri:ULUSAL TURİZM KONGRESİ, 15.05.2015
Ulusal Tam metin bildiri
9Alakart Restoranlarda Alkollü İçecek Fiyatlaması: Mersin Şehir Merkezindeki Restoranlar Üzerinde Bir Araştırma
ÇAKİCİ ABDULCELİL, ERCAN İŞTİN AYSEN, ÜZÜLMEZ MERAL, BENLİ SERCAN (15.04.2015 - 16.04.2015), Yayın Yeri:4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 15.04.2015
Ulusal Özet bildiri
10KÜLTÜR TURİZMİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: MARDİN ÖNEĞİ
ERCAN İŞTİN AYSEN,ÖZGEN ÇİĞDEMLİ ASLI ÖZGE (12.10.2017 - 14.10.2017), Yayın Yeri:ULUSLARARASI EKONOMİ, SİYASET VE YÖNETİM SEMPOZYUMU, 12.10.2017
Uluslararası Tam metin bildiri
11ULUDERE’YE ÖZGÜ YÖRESEL LEZZETLER VE YEREL HALKIN YÖRESEL LEZZETLERE YÖNELİK ALGISI
ERCAN İŞTİN AYSEN (09.09.2023 - 10.09.2023), Yayın Yeri:ULUSLARARASI ULUDERE (QİLABAN) SEMPOZYUMU, 09.09.2023
Uluslararası Tam metin bildiri
12ÇALIŞAN SESSİZLİĞİNİN DEMOGRAFİK VE MESLEKİ ÖZELLİKLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
ERCAN İŞTİN AYSEN, ÜNGÜREN ENGİN (02.05.2019 - 03.05.2019), Yayın Yeri:Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi, 02.05.2019
Uluslararası Tam metin bildiri
Eğitim Bilgileri
Doktora
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)/
Tez : Örgütsel destek algısının hizmet kalitesine etkisinde personel güçlendirmenin aracılık rolü: Konaklama işletmeleri üzerine bir araştırma
Yüksek Lisans
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ)/
Tez : Sessizleşen örgütlerde öz yeterlilik algısının rolü: Alanya'daki konaklama işletmeleri üzerine bir araştırma
Lisans
Tourism in department of Economia Aziandale
Tez :
Lisans
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR./
Tez :
Yönetilen Tezler
SİBEL SÖNMEZ , 2024
Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ekoturizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
UMUT BAYRAM , 2024
Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ekoturizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
İDRİS ERKUŞ , 2023
Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ekoturizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
4Şırnak halkının ekoturizm farkındalığının ekoturizm algısına etkisi
VİLDAN BAKIR ERTAŞ , 2022
Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ekoturizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
5Ekoturizm kapsamında çevre bilincinin yeşil ürün satın alma davranışına etkisi: Antalya örneği
AHMET ÖZBEN , 2022
Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ekoturizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
MÜLKİYE MIZRAK , 2021
Şırnak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Ekoturizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
Projeler
1Bitlis ili ve ilçeleri ile bağlı köylerinde "Orta Çağ'dan Cumhuriyet Dönemine Kadar Bitlis İli Yüzey Araştırması"
ERCAN İŞTİN AYSEN, TOKAT Muhammed Erşed, ÖZTURHAN AHMET, YEŞİLTAŞ Tülay, ÇAKMAK ŞAKİR, ÖZCAN ÜMİT BUĞRAHAN, BODAKÇİ AHMET, AYLAR MUSTAFA, ÇEVİK UĞUR, ÖZTÜRKER HAZAL CEYLAN,
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı [],31.08.2022 - 19.09.2022
2ŞIRNAK JEOTERMAL TURİZM POTANSİYELİ (BAB)
ERCAN İŞTİN AYSEN, ÇELİK SEDAT,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor100.000 [TÜRK LİRASI],30.04.2021 -
3Kozluk-Hazo Kalesi Müze Kurtarma Kazısı
ÇALIŞ ERCAN, ÖZTÜRKER Reyhan, ERCAN İŞTİN AYSEN, YEŞİLTAŞ Tülay, İştin Muzaffer, ÖZTÜRKER HAZAL CEYLAN, TOKAT Muhammed Erşed, ŞEN KORKMAZ, Alpay Mehmet Cabir,
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı [],21.11.2022 - 31.12.2022
4Ziyaretçilerin Botanik Bahçelerine yönelik Tutumlarının Seyahat Motivasyonuna Etkisi: “Gaziantep Botanik Bahçesi Örneği” (BAB)
ERGUN Süleyman, ERCAN İŞTİN AYSEN,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor9.610,00 [TÜRK LİRASI],17.04.2022 -
İdari Görev
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Bölüm Başkanı
Anabilim Dalı Başkanı
Farabi Koordinatörü